This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
What are the l a s t four characters of "ab847ae805dc98184168c1a"? You must also add "xx!1.." to the answer but type "1" as a word not a number.
Smilies
:clap: :crazy: :thumbdown: :thumbup: :wtf: :yawn: :tired: :relaxed: :grin: :smile: :wink: :sad: :eek: :shock: :???: :cool: :lol: :mad: :razz: :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :neutral: :mrgreen: :geek: :ugeek: :eh: :lolno: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :wave:
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Steven W, 2022-07-07 05:12 »

Further, I don't know if this is an HDMI audio issue or specific to my hardware, but it is so freaking annoying. Thank God the fix (assuming it is a FIX) is relatively easy.
tu116.png
tu116.png (45.09 KiB) Viewed 283 times

Steven W, 2022-07-07 05:03 »

Eh, knock on wood, I haven't experienced any issue since making the changes in the last post (the one just above this). I'm not certain if this is two issues or a single bug that causes two issues. I will say this, in tinkering with this, I could get crackling (distorted) audio with or without delay and, sometimes, I could get delayed audio with or without crackling. I sincerely think that setting 'browser.tabs.delayHidingAudioPlayingIconMS' does play into the delayed audio because once, in my tinkering, the audio got delayed and I inadvertently ran my pointer over one of those buttons/icons and the audio popped right back into sync. :crazy: I started to suspect that setting because it seemed as though the delay was roughly equivalent to the setting.

Steven W, 2022-06-27 03:59 »

Better yet, agin

browser.tabs.delayHidingAudioPlayingIconMS 0
media.audio.audiosink.threshold_ms 400.0
media.autoplay.block-webaudio true
media.navigator.audio.use_fec false
media.rdd-webaudio.batch.size 1
media.webspeech.synth.enabled false
reader.parse-on-load.enabled false

Steven W, 2022-06-22 23:51 »

oops! Better yet, I can copy/pasta:

browser.tabs.delayHidingAudioPlayingIconMS 0
media.audio.audiosink.threshold_ms 400.0
media.audio.playbackrate.soundtouch_overlap_ms 0
media.audio.playbackrate.soundtouch_seekwindow_ms 0
media.audio.playbackrate.soundtouch_sequence_ms 0
media.autoplay.block-webaudio true
media.navigator.audio.use_fec false
media.rdd-webaudio.batch.size 1
media.webspeech.synth.enabled false
reader.parse-on-load.enabled false

Steven W, 2022-06-22 23:46 »

meg-ryan-big_O.gif
meg-ryan-big_O.gif (3.58 MiB) Viewed 865 times
Okay, now even the site that was causing it every time isn't

I doubt all of these are necessary, but this is what I got:

media.audio.audiosink.threshold_ms
400.0

The following are all set '0':
media.audio.playbackrate.soundtouch_overlap_ms
media.audio.playbackrate.soundtouch_seekwindow_ms
media.audio.playbackrate.soundtouch_sequence_ms

media.autoplay.block-webaudio
true

media.navigator.audio.use_fec
false

media.rdd-webaudio.batch.size
1

media.rdd-webaudio.batch.size
false

media.webspeech.synth.enabled
false

reader.parse-on-load.enabled
false

Steven W, 2022-06-22 23:20 »

Eh, it ain't a fix, but I can almost always Youtube and the BBC without it going wonky now. That said, I did find another site that will ALWAYS cause the issue with Youtube. :lol:

Steven W, 2022-06-21 06:18 »

Here's what I'm settling on so far. I'm not gonna call this a total fix. There seems to be two issues going on. A delay gets introduced and the distortion.
at_least_partial_fix.jpg
at_least_partial_fix.jpg (78.5 KiB) Viewed 881 times
These settings seem to stop the delay:

media.audio.audiosink.threshold_ms
400

browser.tabs.delayHidingAudioPlayingIconMS
0

I'm hoping the other two settings, in the screenshot, will at least reduce the likelihood of the distortion starting.

Steven W, 2022-06-21 05:27 »

Well, running into the issue, but somehow it's not as bad.

Let's add one more config change:

media.navigator.audio.use_fec
false

That's still in addition to:

media.audio.audiosink.threshold_ms
400

browser.tabs.delayHidingAudioPlayingIconMS
0

Steven W, 2022-06-21 04:40 »

Steven W wrote:
2022-06-21 04:37
FUCK! That wasn't it, but I'm trying something else now. Seems to have temporarily helped.

media.audio.audiosink.threshold_ms
400

browser.tabs.delayHidingAudioPlayingIconMS
0

I swear to God, if this whole issue is caused that delay setting... :sick:
Well, that seems to have worked after 5 retries. I guess I keep an eye on it for a week or so and let anyone reading this know.

Steven W, 2022-06-21 04:37 »

FUCK! That wasn't it, but I'm trying something else now. Seems to have temporarily helped.

media.audio.audiosink.threshold_ms
400

browser.tabs.delayHidingAudioPlayingIconMS
0

I swear to God, if this whole issue is caused that delay setting... :sick:

Top