Maintenance, installation and repair.
User avatar
Steven W
VIP
Posts: 1343
Joined: 2013-08-10 22:40

2015-02-21 06:59 »

I call this a potential fix because I know it works for me and I'm not sure about other configurations/hardware and some may need what I remove.

broadcom_fix.jpg
broadcom_fix.jpg (31.45 KiB) Viewed 2899 times


Removing Client for Microsoft Networks seems to fix the issue. I usually go in and add Microsoft Family Logon, which means a second visit to Networking in the Control Panel to remove Client for Microsoft Networks again. From then on you'll get the message your network is incomplete every time you open the Control Panel applet and have to click yes, but who the hell cares?

Net_incomplete.jpg
Net_incomplete.jpg (33.51 KiB) Viewed 2899 times

User avatar
Steven W
VIP
Posts: 1343
Joined: 2013-08-10 22:40

2019-09-08 06:22 »

I can be a bit thick sometimes.

I occurs to me that because of a bug in Win9x that I could simply try unbinding:

https://www.grc.com/su-rebinding9x.htm
To recap: All versions of Windows 9x have an annoying bug that causes installed network components without any bindings to "disappear" from the Network properties listing. This occurs even though they are still installed and functioning! Subsequent reconfiguration becomes difficult since the component's listing has disappeared and this disappearing trick will mislead and confuse anyone who later attempts to examine the system's configuration. Microsoft has presumably never even noticed this bug.

Since they bind everything to everything by default ...

User avatar
Steven W
VIP
Posts: 1343
Joined: 2013-08-10 22:40

2019-12-03 00:21 »

Okay, okay. I *could* add another networking protocol that I don't need. Not doing it. I'm back to my original assessment, who gives a flying rat's ass about the 'Your network is incomplete' message. At least my computer shuts down and restarts properly. :lol:

Post Reply